Questions d'Estat

Reflexions per al país del futur

Institut d'Estudis Catalansmnium Cultural

Ponents

Oriol Homs

Nascut a Barcelona el 1949. Sociòleg. La seva formació universitària en ciències empresarials (ESADE), sociologia (Universitat de París VIII i Universitat Complutense de Madrid) i dret (Universitat de Barcelona) li confereix una mirada pluridisciplinària sobre la vida social a la qual dedica la seva tasca docent i de recerca.

Investigador a l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona (1977-1981) i especialista en l’anàlisi de la formació professional i la seva relació amb el mercat de treball. Professor titular de sociologia a l’Escola Universitària de Treball Social adscrita a la Universitat de Barcelona (1977-1986), el 1989 va fundar el Centre d’Iniciatives i Recerques Europees a la Mediterrània (CIREM), del qual ha estat director fins al 2012.

 Col·labora amb organismes internacionals com l’European Centre for the Development of Vocational Training i la Fundació Europea per a la Formació. Ha estat president de l’Associació Catalana de Sociologia de l’Institut d’Estudis Catalans (2004-2009) i membre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de Catalunya, i és director de la revista de temes de formació i ocupació Herramientas.